Groenverklaring voor appartementen Weidezicht

6 augustus '20

Goed nieuws als je een woning op het oog hebt in appartementencomplex Weidezicht. Deze worden voorzien van een groenverklaring. Met deze verklaring krijg je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rente korting op je hypotheek, zoals bij de groenhypotheek van de Rabobank. Benieuwd naar jouw voordelen?

image alt

100% duurzaam hout

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de appartementen in Weidezicht. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je binnenkort de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

Duurzaamheidskorting

Rabobank Hollandse IJssel is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring. Zij bieden daarom de GroenHypotheek aan voor deze woningen. Bij deze hypotheek krijg je tijdens je eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast over de eerste 100.000 euro als de woning een EPC heeft tussen de 0,26 en 0. Vraag bij je verkoopadviseur na welke EPC jouw woning heeft. Daarnaast is de extra duurzaamheidskorting van 0,15% bij de Rabobank van toepassing.

Ook wonen in Weidezicht? Bekijk het woningaanbod
Duurzaam wonen in Weidezicht Lees alle details!