Duurzaam wonen met lage energielasten in Weidezicht

7 augustus '20

In een nieuwbouwappartement in Weidezicht woon je duurzaam. Zonder gasaansluiting, goed geïsoleerd en met zonnepanelen om elektriciteit op te wekken! De Energie Prestatie Coëfficiënt is 0,25, oftewel zeer energiezuinig. Ook krijgen de appartementen een groenverklaring. Wat betekent dit voor jouw nieuwbouwwoning? We vertellen je graag meer over de voordelen!

image alt

Warmtepomp: warmte uit de bodem

De appartementen in Weidezicht krijgen een bodemwarmtepomp. Een warmtepomp vervangt de cv-ketel en werkt volledig op elektriciteit. Deze pomp onttrekt warmte in de winter en koude in de zomer uit de aarde onder de woning via gesloten bodemlussen. De bodemlussen gaan soms tot wel 200 meter diep de grond in. De temperatuur van de onttrokken warmte is nog niet hoog genoeg om je woning mee te kunnen verwarmen. De warmtepomp brengt de temperatuur verder omhoog, een warmtewisselaar geeft de warmte uiteindelijk af aan de vloerverwarming. In de winter wordt koude opgeslagen in de grond en in de zomer warmte. Een extra voordeel van dit systeem is dan ook dat je je woning kunt koelen in de zomer. Dat is niet alleen comfortabel, je slaat de warmte ook weer op voor gebruik in de winter.

Deze installatie is in volledig eigendom en is in de koopsom inbegrepen.

image alt

Vloerverwarming

De appartementen hebben standaard vloerverwarming, goede isolatie en ventilatie. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en een comfortabele temperatuur in je woning. Je hebt nooit meer last van koude voeten! Daarnaast is er minder stofcirculatie en hoopt er geen stof op tussen de radiator en de muur bijvoorbeeld. Handig als je allergisch bent voor stof. Bijkomend voordeel is dat je je bij het inrichting van je woning geen rekening hoeft te houden met radiatoren die in de weg staan.

image alt

Groenverklaring

De appartementen in Weidezicht krijgen een groenverklaring. De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om zo'n verklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de appartementen. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je binnenkort de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden.Met deze verklaring is het mogelijk om bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting te krijgen op je hypotheek. Zoals bijvoorbeeld bij de groenhypotheek van de Rabobank.

Lees meer over de groenverklaring
  Bekijk de appartementen
  Lees meer over duurzaamheid